bierweetjes a-b-c-d-e-f-g-h-i-j-k-l-m-n-o-p-q-r-s-t-u-v-w-x-y-z
Palm-paardje: Palm heeft het Belgische trekpaard onafscheidelijk in het logo staan; in tijden dat het Belgische trekpaard min of meer overbodig werd (mechanisatie in de landbouw, verdwenen uit het verkeersbeeld) werd besloten - door sponsoring - te trachten het Belgisch trekpaard te behouden en er mee door te fokken. Palm koos er voor de "vos" te sponsoren: het roodbruine trekpaard met witte manen! De vergelijking met het Palm-biertje is gemaakt! t.g.v. het 250 jarig bestaan van Palm werden er glazen gemaakt met het trekpaard onder in het voetje van het glas.
Pasteur, Louis: Na onderzoek van scheikundige processen geeft de Fransman Louis Pasteur (vnl. bekend vanwege het "pasteu- riseren") een zeer uitgebreide analyse van de gistprocessen (1857).
pasteuriseren: verhitten tot ongeveer 70 graden waardoor de laatste micro-organismen/bacteriën gedood worden. Bij Palm-bier ligt de "pasteuriseerhoogte" op 61 graden.
pellets: fijngemalen en nadien samengeperste hopbellen.
plattelandbier: zie: saisonbieren
Klik op een letter boven de tekst om naar een ander blad te komen